Cursussen

Beginnerscursus A1 niveau

volgens het Europees Referentiekader van de Raad van Europa (ERK): Deze cursus is voor hen die geen of weinig kennis hebben van de Italiaanse taal. Hoe lang men erover doet om het A1 niveau te behalen, kan niet gezegd worden omdat dit o.a. afhankelijk is van leeftijd, motivatie, aanleg of kennis van andere talen. Bij een intakegesprek zal het niveau worden bepaald en aan de hand daarvan zal het lesmateriaal worden besproken.

Conversatielessen

Dit is afhankelijk van het niveau en de interesse van de cursist en wordt in overleg nader bepaald. Voor conversatielessen wordt over het algemeen het boek Spazio Civiltà gebruikt van uitgeverij Loescher, maar bij interesse kan ook een boek, een film of een ander specifiek thema uitgewerkt worden.

Vakantiecursus Italiaans

Met Op Stap Italiaans + CD van uitgeverij Coutinho en een goede begeleiding van de docent, kunt u zich in 10 lessen van 1,5 uur al snel redden in alledaagse situaties en gaat u voorbereid naar Italië. De docent zal vrijwel vanaf het begin met u gaan converseren zodat u zich al snel kunt voorstellen in het Italiaans, de weg kunt vragen of een glaasje wijn kunt bestellen. Het boek dat gebruikt wordt tijdens de lessen is ook heel geschikt voor zelfstudie en handig om mee te nemen op reis.

Italiaanse les voor kinderen

Kinderen leren spelenderwijs de Italiaanse taal. Winkeltje spelen, liedjes zingen, memorie of bingo…….de kinderen hebben een leuk uurtje en leren op een ongedwongen manier de Italiaanse taal. Voorwaarde is wel dat uw kind gemotiveerd is en het zelf wil.

Zakelijk Italiaans

Doet u zaken met Italië en zou u meer willen weten over de Italiaanse waarden en omgangsnormen, of wilt u op zakelijk niveau op de juiste manier met uw Italiaanse klant of leverancier communiceren? Dan geeft deze cursus de juiste handvatten.

Skypesessies

Mocht u niet in de buurt wonen en toch les willen van 2Chiacchiere, dan kan dat via Skypesessies. Het programma wordt in overleg met de cursist samengesteld.

Er zijn ook groepslessen mogelijk in Santpoort Zuid en Zwanenburg. Deze starten eind september 2016. De inschrijvingen, tijden en prijzen hiervan worden bepaald door de instituten waar de lessen worden gegeven. Meer informatie hierover kunt u per mail of telefonisch opvragen.

Lesmateriaal

Er wordt gebruik gemaakt van veelzijdig lesmateriaal. Dit kan naar wens worden aangepast.

Al het lesmateriaal wordt aangevuld met eigen kopieën en actueel, authentiek materiaal wat de lessen levendig en interessant maakt en bestaat uit o.a. films, muziek, luisterfragmenten en krantenartikelen.